Våra utbildningar på Sjölin & Lantz

20121206-175609.jpg

PERSONBIL

På vår trafikskola får du individuellt anpassade körlektioner. Vi strävar hela tiden efter att du som kund ska få en så effektiv och bra körkortsutbildning som möjligt. Kom väl förberedd till varje körlektion och var noga med att genomföra de teoretiska övningarna du får i uppgift av din lärare. Har du möjlighet att aktivt öva hemma mellan körlektionerna, så utnyttja gärna det. Du sparar på detta sätt både tid och pengar.

Du vill kanske effektivisera din körkortsutbildning och köra INTENSIVT? Av erfarenhet vet vi att det är inte helt självklart att en intensivutbildning passar alla elever, vilket bl.a. beror på ditt inlärningsmönster samt krävs det också att du och din handledare har möjlighet att AKTIVT träna på körningen hemma. Det krävs en hel del förkunskaper och du bör ha lätt för att lära för att en sådan utbildning ska fungera.

Intensivutbildningen börjar med en testlektion där vi mäter dina körkunskaper, t.ex. hur du behandlar bilen. Det bokas upp 20 st. körlektioner och då vill vi poängtera att det är svårt för oss att veta exakt hur många lektioner du behöver, vilket innebär att lektionsantalet kan behöva justeras i takt med att vi kör. Det kan bli mindre till antalet men det kan också bli fler. Vidare bokas det tid för både Riskettan och Risktvåan samt tider för teori- och körprov hos Trafikverket. Parallellt med körningen förbinder du dig att plugga intensivt även vad gäller teorin. Faserna (delproven) A, B, C, D, F och repetitionsfaserna ska vara klara och godkända senast tre dagar innan provtillfället. Om så inte är fallet, bokar trafikskolan av proven.

Observera att denna form av utbildning kräver mycket av dig som elev och även av handledaren, för att du på bästa sätt ska kunna tillgodogöra dig kunskapen på relativt kort tid. Hör av dig till trafikskolan så diskuterar vi mer kring din körkortsutbildning.

Ditt mål är ju också vårt mål och då gäller det att vi hittar rätt form för dig.

AUTOMATVÄXLAD BIL

Smidigt och enkelt… ja, för många. Vi kan alltså även erbjuda körlektioner i vår automatväxlade Ford Focus.

Fördelar med automatväxlad bil: Du slipper växlingen och har endast två pedaler att hålla reda på. Lättare att då koncentrera sig på omgivningen (trafik och miljö).

Nackdelar med automatväxlad bil: Du får bara köra automatväxlad bil, då körkortet innehåller ett villkor. Om du vill häva villkoret med automatisk växellåda, krävs att du gör ett nytt körprov hos Trafikverket (du behöver dock ej göra om Riskettan/Risktvåan och ej heller teoriprovet).

automatare
tettes-mc-skola

MOTORCYKEL

Funderar du på att ta körkort för MC, så har vi ett samarbete med Tettes MC-skola. Vi hjälper dig med teorin och Tettes MC-skola står för körutbildningen. Hos oss kan du öva på dina MC-frågor hemma via internet och därmed träna på frågorna när du vill och var du vill i hela världen.

För våra inskrivna elever har vi fyra st. teorilektioner vanligtvis varje måndag mellan kl. 17.15 – 19.00. Du bokar via elevcentralen eller i receptionen.

Det finns även möjlighet till individuell teorihjälp, vilket kostar 595 kr för 2 timmar. Du bokar detta via receptionen eller via din lärare.

Läs mer om körningen på Tettes MC-skola.

TRAKTOR

Vi erbjuder utbildning för traktorkort.

I paketet för traktor ingår:

Körkortsböcker
Traktorboken
10 tester
4 st. lärarledda teorilektioner

automatare
Släpvagn för B och BE-behörig

SLÄPVAGN

Vi erbjuder utbildning för utökad B-behörighet samt BE-behörighet.

B-behörighet: Du har rätt att köra en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3 500 kg. Du får dra en lätt släpvagn som väger höst 750 kg. i totalvikt. Du får även dra en släpvagn som väger mer än 750 kg. i totalvikt, förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 3 500 kg.

Utökad B-behörighet: Du har rätt att köra en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3 500 kg. Du får dra en lätt släpvagn som väger högst 750 kg. i totalvikt. Du får även dra en släpvagn som väger mer än 750 kg. i totalvikt, förutsatt att bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt inte överstiger 4 250 kg. För att få den utökade b-behörigheten måste du avlägga ett körprov (inget teoriprov) hos Trafikverket.

BE-behörighet: Du har rätt att köra en personbil eller lätt lastbil med en totalvikt av högst 3 500 kg. Du får dra en lätt släpvagn som väger högst 750 kg. i totalvikt. Du får även dra en eller flera släpvagnar som väger mer än 750 kg. i totalvikt, förutsatt att släpvagnarnas sammanlagda totalvikt inte överstiger 3 500 kg.

Hör av dig till trafikskolan för vidare information!

Moped (AM)

Vill du köra moped klass I behöver du ett körkort som har minst behörighet AM. Åldersgränsen för AM-körkortet är 15 år och det krävs ett körkortstillstånd, obligatorisk teoriutbildning, manöverkörning och körning i trafik samt godkänt kunskapsprov hos Trafikverket. Det krävs inget körprov hos Trafikverket, utan det är vår mopedlärare som bedömer när din körning är godkänd.

Du får lov att börja på utbildningen när du fyllt 14 år och 9 månader.

Läs mer på transportstyrelsen.se om AM-körkort för Moped Klass I.

Varmt välkommen att höra av dig till oss för vidare information!

AM-kort för dig som vill köra moped klass 1 för moped och eller mopedbil.
Anmäl dig här hos Sjölin & Lantz trafikskola

DIN HANDLEDARE

Vi ser gärna att din handledare följer med på dina körlektioner (om du vill, naturligtvis). Då blir det lättare för handledaren att hjälpa dig vidare i din körkortsutbildning och det är naturligtvis ett utmärkt sätt att spara pengar på.

Vi hälsar alltså även handledaren varmt välkommen i övningsbilen.

Scroll to Top